rozghliad-zakonoproiektu-pro-mobilizatsiiu-mozhut-rozpochaty-u-berezni-nardep

Розгляд законопроєкту про мобілізацію можуть розпочати у березні - нардеп

 • 23395 переглядiв

Український парламент може розглянути законопроект про посилення мобілізації на початку березня.

Верховна Рада України може розглянути законопроєкт #10449 про посилення мобілізації у березні. Про це заявив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Деталі 

Мобілізаційний закон затримується. За реалістичним сценарієм — розгляд буде десь на початку березня

- йдеться у дописі. 

Кабмін вніс до Верховної Ради мобілізаційний законопроєкт: детальний розбір31.01.24, 08:15 • [views_0]

Що цьому передувало 

Народний депутат від "Голосу"  Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі заявив, що законопроєкт ухвалено "без пропозицій комітету". За його словами, до 21 лютого триватиме внесення правок після чого буде друге читання.

Железняк допускає, що прийнято законопроєкт в цілому в останній тиждень лютого, підписаний на початку березня і вступить в силу у квітні.

Доповнення

Антикорупційний комітет визнав новий законопроєкт про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики, оскільки ключові положення є нечіткими і залишають занадто багато повноважень чиновникам.

До того ж Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець різко розкритикував урядовий законопроєкт про мобілізацію, заявивши, що він містить суперечливі положення і не відповідає Конституції

Нагадаємо

Голова фракції "Слуга народу" в парламенті Давид Арахамія повідомив, що в новому законопроєкті про мобілізацію переглядатимуться, зокрема, підхід до аспірантів та питання щодо блокування особистих рахунків громадян.

Буданов розповів, чи зможе Україна уникнути мобілізації21.01.24, 17:31 • [views_0]