rozglyad-spravi-a-pasishnika-vidkladeno-na-neviznacheniy-termin

Розгляд справи А.Пасішника відкладено на невизначений термін

 • 9685 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Розгляд провадження щодо в.о. заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Пасішника відкладено на невизначений термін. Про це УНН повідомили у прес-службі САП.

Вчора, 23 лютого 2017 року у Солом’янському районному суді міста Києва відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням А.Пасішника за ч.1 ст.344 Кримінального кодексу України, а саме в незаконному впливі на посадову особу з метою перешкодити виконанню нею своїх службових обов'язків та домогтися ухвалення нею незаконного рішення.

Судом було розглянуто та задоволено клопотання про самовідвід судді О.Курової в зв’язку з чим розгляд провадження відкладено на невизначений строк до визначення автоматичною системою третього судді до складу суду.

В САП нагадали, що це перше кримінальне провадження в Україні за обвинуваченням за ч.1 ст.344 Кримінального кодексу України, а саме в незаконному впливі на посадову особу з метою перешкодити виконанню нею своїх службових обов'язків та домогтися ухвалення нею незаконного рішення. Не зважаючи на те, що САП скерувала обвинувальний акт до суду ще 22 квітня 2016 року ще не відбулося жодного засідання по суті справи.

Як повідомляв УНН, обвинувачення щодо А.Пасішника було направлено до суду в квітні 2016. Його підозрюють у незаконному впливі на А.Абромавичуса з метою зайняття посади заступника міністра. 9 березня А.Пасішника було повідомлено про підозру.



Українські Національні Новини

Кримінал та НП