rozglyad-spravi-mh17-po-suti-mozhe-rozpochatisya-u-lyutomu-berezni-2021-roku-prokuror

Розгляд справи MH17 по суті може розпочатися у лютому-березні 2021 року - прокурор

 • 11724 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Прокуратура Нідерландів вважає, що розгляд справи про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 над Донбасом 17 липня 2014 року може початися у лютому-березні 2021 року. Про це заявив у п'ятницю на слуханнях прокурор Вард Фердінандуссе, передає кореспондент УНН.

"Ми пропонуємо суду визначитися із попередніми графіками подальших слухань... Відповідно до них, ми можемо почати розгляд справи по суті у лютому-березні 2021 року", - сказав Фердінандуссе.

Прокурор додав, що якщо розслідування справи Олега Пулатова до цього моменту не буде завершено, то розгляд справи по суті може розпочатися і у відношенні трьох інших обвинувачених.

Заслуховування родичів у такому випадку може пройти у травні-червні 2021 року.

Нагадаємо, що сьогодні суд у Нідерландах продовжив засідання у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 над Донбасом 17 липня 2014 року. Суд спробує прийняти рішення за запитами захисту про розслідування до 3 липня - кінця даного раунду слухань, а також прокурори Нідерландів дадуть відповідь на заяви захисту.

Під час останнього розгляду суд у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 над Донбасом так і не перейшов до розгляду справи по суті.

Тоді під час слухань адвокати клопотали про допит понад 100 осіб, так чи інакше пов'язаних з підготовкою матеріалів справи або які фігурують у ній. Адвокати раніше вимагали проведення більшої кількості розслідувань у справі і висловили сумніви у достовірності поточної версії прокуратури.

Нагадаємо, 23 червня захист підозрюваного у катастрофі росіянина Олега Пулатова розглядав "український сценарій з "БУКом".

Протягом двох днів (22-23 червня) перед суддями виступали адвокати підозрюваного Олега Пулатова. Пулатов - єдиний з чотирьох підозрюваних, представники якого були присутні на судовому процесі.

Як повідомлялося в УНН, процес в окружному суді Гааги розпочався 9 березня.

Слухання проходять у судовому комплексі під Амстердамом. Нинішній блок засідань триватиме до 3 липня. Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених у збитті літака рейсу MH17.

Це троє громадян Росії: Ігор Гіркін, відомий під прізвиськом "Стрєлков", який на момент збиття літака називав себе "міністром оборони" угруповання "ДНР", Сергій Дубінський, відомий під прізвиськом "Хмурий", відставний полковник ГРУ Росії, а на час тих подій - "генерал-майор" в угрупованні "ДНР", який очолював його власне "ГРУ", Олег Пулатов, відомий під прізвиськом "Гюрза", полковник, колишній російський спецназівець, на окупованій частині Донбасу був тоді заступником Дубінського, а також громадянин України Леонід Харченко, відомий під прізвиськом "Крот", який знаходився у той час в рядах угруповання "ДНР" під командуванням Дубінського.

Їм пред’явлені попередні звинувачення у вбивстві 298 осіб і в спричиненні катастрофи літака, яка і привела до загибелі всіх людей на борту. Всі обвинувачені на процес не з’явилися.

За оцінками експертів, вироку у процесі варто очікувати не раніше, ніж через кілька років.

Українські Національні Новини

Суспільство