rozglyad-spravi-schodo-vbivstva-buzini-pereneseno-na-serpen

Розгляд справи щодо вбивства Бузини перенесено на серпень

 • 5590 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Шевченківський райсуд Києва переніс розгляд по суті кримінального провадження щодо вбивства журналіста Олеся Бузини. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець, передає УНН.

"Засідання з технічних причин відклали на 9 серпня 2018 року на 10.30", - написала Максимець.

Вона пояснила, що згідно закону суд мав вручити присяжним повідомлення про виклик з переліком їх прав та обов'язків за 7 днів до засідання. Цей термін не був витриманий у зв'язку з тим, що автоматизована система суду визначила присяжних лише у п'ятницю, 8 червня.

"Дотримання цієї процедури має суттєве значення для формування складу суду присяжних та законності здійснення ними судового розгляду у цій справі. Тому суд прийняв рішення перенести засідання", - зазначила Максимець.

За її словами, перенесення засідання викликало обурення у матері Валентини Павлівни.

Нагадаємо, 27 червня 2017 року прокуратура Києва завершила досудове розслідування щодо Андрія Медведька і Дениса Поліщука, яких підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини.

16 квітня 2015 року вдень у дворі власного будинку був розстріляний журналіст Олесь Бузина. Він отримав 4 вогнепальних поранення, одне з яких у голову.

МВС оголосило підозри у вбивстві журналіста і письменника Бузини двом жителям столиці — Андрію Медведьку та Денису Поліщуку. Підозрюваних затримали 18 червня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП