rozkradannya-1-2-mlrd-grn-kreditu-kolishnim-i-chinnim-sluzhbovtsyam-nbu-ogolosili-pidozru

Розкрадання 1,2 млрд грн кредиту: колишнім і чинним службовцям НБУ оголосили підозру

 • 20910 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Вісьмом колишнім та чинним службовим особам Національного банку України, ПАТ "ВіЕйБі Банк" та службовцям приватного сектору повідомлено про підозру у заволодінні грошовими коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку в сумі 1,2 млрд грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

"За погодження прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру 8 колишнім та чинним службовим особам Національного банку України, ПАТ "ВіЕйБі Банк" та службовцям приватного сектору у заволодінні грошовими коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку в сумі 1,2 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед підозрюваних – колишній перший заступник голови НБУ, колишній директор Генерального департаменту банківського нагляду; колишній в.о. начальника управління Нацбанку України по Києву та Київській області, також колишні посадовці ПАТ "ВіЕйБі Банк" - голова спостережної ради, заступник голови правління банку та троє посадових осіб приватних компаній, пов’язаних з бенефіціарними власниками ПАТ "ВіЕйБі Банк".

"Вказаним особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна", - зазначається в повідомленні.

Наразі триває процес подачі до Антикорупційного суду клопотань про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 2,5 млн гривень до 30 млн гривень, додали у САП.

Нагадаємо, у понеділок НАБУ та САП затримали 7 осіб за підозрою у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України у 2014 році ПАТ "ВіЕйБі Банк".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП