rozkradannya-v-oborontsi-ogolosheno-pidozru-dvom-posadovtsyam

Розкрадання в "оборонці": оголошено підозру двом посадовцям

 • 13757 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. У справах щодо схем розкрадань в оборонній сфері оголосили підозру двом посадовими особами ТОВ "ОПТИМУМСПЕЦДЕТАЛЬ". Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Так, на підставі офіційних висновків ДФС України слідством встановлено, що посадовими особами ТОВ "ОПТИМУМСПЕЦДЕТАЛЬ" під час постачання запчастин та комплектуючих на державні підприємства, умисно вчинено дії по заниженню суми податкових відрахувань до державного бюджету України у розмірі 26,6 млн грн.

"На теперішній час фактичним власникам вказаного підприємства Р. та Ж. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває. Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення ймовірних співучасників вчиненого злочину.

При цьому, запобіжні заходи стосовно підозрюваних не обиралися.

"Оскільки підозрюваними Р. та Ж. у встановленому законодавством порядку збитки, нанесені державному бюджету, погашені в повному обсязі до закінчення досудового розслідування, з огляду вимог та положень ст.ст. 176 - 178 КПК України запобіжні заходи стосовно них не обиралися у зв’язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством", - пояснили у ГПУ.

Як повідомляв УНН, у 2017 році до Національного антикорупційного бюро було направлено матеріали справи, з яких витікає ймовірна корупційна діяльність працівників НАБУ у співпраці з керівником ТОВ "Оптимумспецдеталь". Водночас, за заявою керівника САП, жодних дій НАБУ в цій справі не вчиняло.

Генпрокурор заявив, що монополію на розслідування розкрадань в "оборонці" має НАБУ.

Нагадаємо, після оприлюднення журналістського розслідування в Україні розгорівся скандал щодо корупції в оборонній сфері. На фоні цього було звільнено першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. НАБУ порушило справу щодо ймовірної корупції в оборонній сфері після журналістського розслідування. Згодом НАБУ провело обшуки у Гладковських та інших фігурантах "оборонної" справи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП