rozminuvannya-donbasu-mozhe-trivati-desyatirichchya-klimkin

Розмінування Донбасу може тривати десятиріччя - Клімкін

 • 8048 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Чимало міжнародних партнерів погодились допомогти Україні у процесі розмінування окупованих територій, який, на жаль, може тривати десятиріччя. Про це у п'ятницю заявив журналістам у Києві міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"Не лише Канада, але всі наші друзі і партнери готові допомагати (у розмінуванні окупованих територій – ред.). Ми прекрасно розуміємо, що це буде тримати роки, а можливо – десятиріччя. Це дуже складна справа", - сказав міністр.

З його слів, міжнародні партнери України наголошують на тому, що в законі, прийнятому Верховною Радою, важливо зробити зміни, оскільки це значно полегшить їх роботу.

Крім того, зазначає міністр, для того, щоб починати розмінування на Донбасі, необхідна "реальна безпека".

"Поки що ми всі прекрасно розуміємо, що відбувається вздовж лінії дотику. Починати розмінування, коли там кожен день є провокаційні обстріли, коли там працює заборонена зброя, включаючи важку зброю – про яке розмінування ми кажемо? Але ми сказали, що готові працювати там, де це має гуманітарний вимір, але так, щоб не порушувати безпеку і наших військових, і цивільних на території, яка на сьогодні контролюється Україною, а не російською окупаційною владою", - заявив він.

Як повідомляв УНН, Канада хоче до 2025 року очистити Україну від мін

Українські Національні Новини

Політика