rozmiri-zbitkiv-cherez-masovu-zagibel-ribi-na-zhitomirschini-skladayut-14-mln-griven-minekologiyi

Збитки через масову загибель риби на Житомирщині складають 14 млн гривень - Мінекології

 • 13940 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Спеціалістами Інспекції Поліського округу разом зі спеціалістами Держпродспоживслужби 12 квітня було відібрано проби води з річки Случ, де цього дня було виявлено масову загибель риби біля пропускної греблі в м. Баранівка, що на Житомирщині. За підрахунками спеціалістів, розміри збитків оцінюються у 14 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Для з’ясування причин загибелі спеціалісти вилучили зразки загиблої риби та доставили їх до Житомирської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а проби води до Відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу. Крім того, Державною екологічною інспекцією Поліського округу проводяться заходи по обстеженню річок Хомора та Случ", - розповіли у прес-службі.

"За попередніми оцінками, розміри збитків, завданих державі у результаті загибелі риби та частини інших екоресурсів, оцінюються у 14 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, на Житомирщині у місті Баранівка на річці Случ зафіксовано масову загибель живих водних ресурсів.

Нагадаємо, під окупованим Севастополем, в прибережній пляжній зоні жителі селища Кача виявили 18 мертвих дельфінів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП