rozmovi-pro-alternativu-chlenstva-ukrayini-v-yes-ne-zroblyat-yevropu-silnishoyu-status-maye-buti-nadano-vzhe-v-chervni-mzs

Україна пройде шлях до членства в ЄС швидше, якщо Франція та інші впливові країни продемонструють лідерство - МЗС

 • 121087 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Україна наполягає на наданні нашій державі статусу кандидата в члени в ЄС вже в червні. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментар якого є в розпорядженні УНН.

Цитата

«Війна росії проти України засвідчила необхідність переосмислення майбутнього Європи. Підходи, якими донині керувалися європейські політики, не змогли убезпечити Європейський континент від нової агресії. Розмови про альтернативи, які можуть замінити повноцінну інтеграцію України в ЄС – зміна форми, але не змісту. Цей шлях не зробить європейську спільноту сильнішою та більш процвітаючою», - зазначив Ніколенко.

З його слів, саме тому "ми наполягаємо на наданні Україні статусу кандидата в члени в ЄС вже в червні".

Деталі

Так, нині Україна – єдине місце в Європі, де люди захищають європейські цінності ціною власних життів, зазначив дипломат, і кандидатство стане важливим сигналом для українців, що Європа цінує та поважає їхні зусилля.

«Надання статусу кандидата в члени ЄС не означає негайного членства. Це – процес, який потрібно пройти. І ми впевнені, що ми пройдемо цей шлях швидше, якщо Франція та інші впливові європейські країни продемонструють лідерство», - додав він.

Контекст

Міністр з європейських справ Франції Клеман Бон заявив у неділю, пропагуючи альтернативну пропозицію президента Еммануеля Макрона щодо створення так званої нової “європейської політичної спільноти”, включаючи Україну, що вступ України до ЄС можливий не раніше, ніж через 15-20 років.

Українські Національні Новини

Політика