rozpochati-peregovori-pro-chlenstvo-ukrayini-v-yes-shmigal-pro-zavdannya-na-2023-rik

Розпочати переговори про членство України в ЄС: Шмигаль про завдання на 2023 рік

 • 501606 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів України оголосив План дій Уряду на 2023 рік, одним із завдань якого є розпочати переговори про членство України в ЄС. Про це пиши УНН, посилаючись на виступ прем'єра.

Цитата

"Україна виконує сім рекомендацій Єврокомісії, які ми отримали минулого року. Тепер запускаємо селф-скринінг нашого законодавства на відповідність європейському, ставимо собі за мету вже цього року розпочати переговори про членство. Плануємо оновити План заходів для виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - сказав Шмигаль.

Деталі

Також він повідомив, що у рамках подальшої інтеграції в ЄС та НАТО, Кабмін:

  • буде й далі інтегруватися до внутрішнього ринку ЄС, продовжуватиме транспортний та економічний безвізи;
  • хоче отримати роумінговий безвіз та почати процес приєднання до Єдиної зони платежів у євро (SEPA);
  • створить Офіс програми "Горизонт Європа" в Україні;
  • розвиватиме транс’європейську транспортну мережу (TEN-T) всередині України, будуватиме спільні пункти пропуску на кордоні та інтегруватиме українську митницю.

Розповідаючи про інтеграцію у НАТО, Шмигаль зазначив, що головним пунктом є подальше впровадження стандартів Альянсу, формування Програми робіт із військової стандартизації на 2024—2026 роки. Крім цього, він наголосив на важливості поглиблення політичної співпраці між Україною та НАТО для перемоги країни та її подальшої безпеки.

Нагадаємо

24 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україні не подарували статус кандидата на членство в Європейський Союз, а вона його заслужила. Вже виконано 2/3 Угоди про асоціацію.

Українські Національні Новини

Політика