rozriv-molota-gpu-prityagne-do-vidpovidalnosti-organizatoriv-strilb-na-rivnenskomu-poligoni

Розрив "Молота": ГПУ притягне до відповідальності організаторів стрільб на Рівненському полігоні

 • 10143 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Генеральна прокуратура України притягне до відповідальності тих командирів, які допустили стрільби з порушенням правил безпеки на Рівненському полігоні, де розірвався "Молот". Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Будуть притягнуті до відповідальності ті, хто всупереч нормативам не забезпечив техніку безпеки при бойових стрільбах на Рівненському полігоні. Це вже очевидне грубе порушення усіх правил безпеки і відповідних нормативних документів", - зазначив Генпрокурор.

За його словами, під час відпрацювання слідчих версій по факту розриву міномета на полігоні встановлено, що інтервал між мінометами складав 5-10 м замість встановлених 20-40 м. Також підтверджено факт подвійного зарядження внаслідок неспрацювання запобіжників, тоді як виліт першої міни не відбувся – через не спрацювання спускового механізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші висновки експертизи Київського НДІСЕ у справі загибелі військових на Рівненському полігоні

Також за його словами, буде дана оцінка технічним невідповідностям міномета, які, за однією з версій, також могли стати причиною розриву.

Нагадаємо, Військова прокуратура встановлює обставини травмувань військовослужбовців внаслідок розриву міномету “Молот” на території Донецької області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП