rozrobleno-vodni-marshruti-vidviduvannya-zoni-chaes

Розроблено водні маршрути відвідування зони ЧАЕС

 • 10357 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. У зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції розробили водні маршрути відвідування по річках Прип’ять та Уж. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Державного агентства України з управління зоною відчуження.

"На виконання Указу Президента України №512/2019 "Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" ДАЗВ розроблено водні маршрути відвідування зони відчуження. У розробці маршрутів були задіяні фахівці Чорнобильського заповідника, ДСП "Екоцентр" та ДП "ЦОТІЗ". Зокрема, маршрути передбачають пересування річками Прип’ять та Уж", - йдеться в повідомленні.

Керівництво ДАЗВ зазначило, що розвиток нових форм відвідування Зони відчуження був проініційований туристичними операторами у зв’язку зі зростанням кількості відвідувачів за минулі 5 років майже у 10 разів. Окрім того, водні маршрути дають можливість побачити іншу сторону зони відчуження — її природу, додали в агентстві.

"Усі маршрути перевірені дозиметристами і є безпечними для відвідувачів. Всі поїздки мають здійснюватися із дотриманням вимог Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" та "Правил радіаційної безпеки при проведенні робіт у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення". Наразі здійснюються організаційні заходи щодо впровадження зазначених маршрутів для відвідувачів", - вказали у ДАЗВ.

Нагадаємо, на початку липня новий безпечний конфайнмент ЧАЕС передали під управління Україні і запустили його в експлуатацію.

Українські Національні Новини

Суспільство