rozshifrovka-chornikh-skrinok-zbitogo-iranom-litaka-mau-rozpochnetsya-v-parizhi-u-lipni

Розшифровка "чорних скриньок" збитого Іраном літака МАУ розпочнеться в Парижі у липні

 • 14010 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Розшифровка бортових самописців зі збитого над Тегераном пасажирського літака МАУ почнуться у Франції в липні. Про це в Twitter повідомляє Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації Франції (BEA), передає УНН.

"Аварія Boeing 737 UR-PSR Міжнародних Авіаліній України 01/08/20/ Іран запросив технічну допомогу BEA в CVR & FDR (розшифровці даних мовного самописця і цифрового самописця параметрів польоту - ред.) (Ремонтні операції і завантаження даних)/технічні роботи планується почати 20 липня у BEA", - йдеться в повідомленні.

У бюро зазначили, що розслідування з питань безпеки проводиться Іраном.

Рейс PS752 Тегеран-Київ (літак Boeing 737-800) "Міжнародних авіаліній України" зазнав аварії незабаром після вильоту з аеропорту Тегерана 8 січня рано-вранці. Загинули 176 осіб: громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

Іранські війська 11 січня заявили, що український Boeing був збитий випадково, виною став людський фактор: літак пролітав поруч з військовим об'єктом Ірану і був прийнятий за "ворожу ціль", а саме за крилату ракету, уточнили вони.

При цьому в Ірані відзначили, що очікували атаки з боку США, в зв'язку з чим системи ППО країни були приведені в повну бойову готовність. Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від Ірану повного визнання провини, офіційних вибачень, покарання винних і виплати компенсацій.

Як повідомляв УНН, раніше Іран заявив, що найближчим часом направить "чорні скриньки" з збитого літака МАУ до Франції для аналізу.

Українські Національні Новини

Політика