rozshirennya-embargo-na-tovari-z-rf-ne-prizvede-do-defitsitu-kubiv

Розширення ембарго на товари з РФ не призведе до дефіциту - Кубів

 • 10556 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Розширення урядом переліку російських товарів, що заборонені до ввезення в Україну, не призведе до виникнення їх дефіциту. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає УНН з посиланням на прес-службу МЕРТ.

“Заборона імпорту вказаних товарів походженням з Російської Федерації не призведе до виникнення дефіциту, оскільки значна частка виробничих потужностей окремих галузей є незадіяною. Разом з тим рішення уряду сприятиме збільшенню обсягів власного виробництва української продукції та позитивно позначиться на виробничих і фінансових показниках українських підприємств відповідних галузей", - прокоментував рішення уряду Кубів.

Так, ухвалені сьогодні урядом постанови, зокрема, вводять заборону на ввезення в Україну таких груп товарів походженням з території РФ: 

  • Формалін, карбамідо-формальдегідний концентрат, карбамідо-формальдегідні смоли;
  • Пружини для візків вантажних вагонів (циліндричні гвинтові зовнішні, циліндричні, гвинтові внутрішні);
  • Електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл (реле), що використовується в пристроях залізничної автоматики господарства сигналізації та зв’язку;
  • Провідники електричні для напруги понад 1000В;
  • Банки для консервування (стерилізаційні банки), пляшки для харчових продуктів та напоїв з безбарвного скла та кольорового скла, інші скляні ємності.

Ухвалене рішення, як зазначається, також дозволить "переорієнтацію експорту на внутрішній ринок склотари та диверсифікацію імпорту продукції, зокрема за рахунок збільшення торгівлі з країнами ЄС".

Своєю чергою це сприятиме інвестиційній активності українських компаній, дозволить українським виробникам зберегти існуючі та створити нові робочі місця, збільшити відрахування податків до бюджетів усіх рівнів, відзначили у МЕРТ.

Вказана заборона запроваджена урядом України у відповідь на агресивні і дискримінаційні дії з боку РФ щодо закриття товарам походженням з території України доступу на російський ринок, а також на обмеження транзиту товарів з території України територією РФ.

Українські Національні Новини

Економіка