rozstril-natsgvardiytsiv-u-dnipri-psikhiatrichna-ekspertiza-ryabchuka-trivatime-do-chervnya

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: психіатрична експертиза Рябчука триватиме до червня

 • 250921 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Судово-психолого-психіатрична експертиза, яку призначили Артемію Рябчуку, підозрюваному у розстрілі нацгвардійців у Дніпрі, триває з квітня до червня. Про це журналісту УНН повідомили у територіальному управлінні ДБР у Полтаві.

Цитата

"Експертиза триває з квітня до червня. Призначена слідчим. Дозвіл наданий судом", - повідомили в ДБР.

Раніше

У територіальному управлінні ДБР у Полтаві повідомляли, що Артемія Рябчука направили на судово-психолого-психіатричну експертизу.

Контекст

27 січня 2022 року на території Південного машинобудівного заводу (“Південмаш”) сталася трагедія.

Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Артемій Рябчук, якому не більше ніж 21 рік, під час видачі зброї з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули — четверо нацгвардійців та цивільна жінка, ще п’ятеро отримали поранення.

Того самого дня підозрюваного нацгвардійця затримали – він здався добровільно. ДБР відкрило кримінальне провадження, кваліфікувавши розстріл за трьома статтями ККУ.

Слідчі ДБР повідомили затриманому про підозру за ст. 115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів) КК України.

28 січня Кіровський районний суд Дніпра відправив під варту у СІЗО підозрюваного у розстрілі нацгвардійців Рябчука без права внесення застави.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП