rozstril-politseiskykh-na-vinnychyni-pidozriuvani-viiskovosluzhbovtsi-vezly-sto-hranat-i-25-tysiach-naboiv-aby-skhovaty-yikh-na-dachi

Розстріл поліцейських на Вінничині: підозрювані військовослужбовці везли сто гранат і 25 тисяч набоїв аби сховати їх на дачі

 • 32181 переглядiв

Двох солдатів, які перевозили 100 бойових гранат, 25 000 набоїв та запали до них, затримали після того, як вони вбили поліцейського і поранили ще одного під час огляду автомобіля у Вінницькій області, Україна.

Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, везли 100 бойових гранат та 25 тисяч патронів, аби заховати їх в себе на дачі. Про це в етері телеканалу "Київ 24" повідомив керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Олексій Рихлюк, передає УНН.

Після того як вони (підозрювані – ред.) повідомили, що залишили у водоймі певну кількість боєприпасів. На даний час проведений огляд місця події за участю вибухотехніків та водолазів. Та вже попередньо встановлено: знайдено близько 100 гранат, а також близько 100 запалів до них та близько 25 000 набоїв до стрілецької зброї калібру 5 45. Це попередні дані на даний час, поки я з вами спілкуюсь, слідчі ще проводять огляд місця події та описують це інше майно.

– розповів прокурор.

Деталі

Слідчі також встановили, куди саме везли боєприпаси затримані військові.

Як вони зазначили в них, є будинок на території вінницької області і зі слів підозрюваних, саме туди вони везли ці боєприпаси. На даний час це встановлюються їхні покази. Перевіряється дуже великий комплекс слідчих розшукових дій, які на даний час зазначати не можу. Після закінчення всіх процесуальних дій можна буде більш детальних надати цю інформацію.

– розповів Рихлюк.

В той же час інформації, що свідчила б про незаконний обіг наркотиків у цій справі, слідчі не виявили. Прокурор спростував чутки про те, що затримані військові перевозили наркотики.

На даний час слідством не встановлено, будь яких даних, які свідчать про незаконний обіг наркотичних засобів.

- сказав Рихлюк.

Контекст

За даними слідства, 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події. Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у покинутій будівлі в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Згодом двом військовослужбовцям повідомили про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських у Вінницькій області. Нині обом обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Хотів приховати гранати: 26-річний підозрюваний у вбивстві поліцейського дав покази в суді (ВІДЕО)22.04.24, 17:59 • [views_0]

ДБР розслідує факт дезертирства військовослужбовців, причетних до розстрілу правоохоронців у Вінницькій області 20 квітня.

Тетяна Салганік

Війна