rozstriliav-simiu-yaka-nadavala-medychnu-dopomohu-poranenii-pid-chas-okupatsii-buchi-viiskovomu-rf-povidomleno-pro-pidozru

Розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі: військовому рф повідомлено про підозру

 • 22520 переглядiв

російському підполковнику з курська повідомлено про підозру за розстріл сім'ї, яка надавала медичну допомогу пораненій жінці під час окупації Бучі.

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру військовому рф, який розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України, пише УНН.

російські військові розмістили свої самохідні артилерійські установки біля житлового комплексу "Континент", звідки обстрілювали місто Ірпінь та одного дня поранили 24-річну місцеву мешканку в ногу,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що росіяни привели поранену на територію одного з приватних будинків неподалік свого місця дислокації й залишили її там. В момент, коли власниця будинку почала надавати потерпілій першу медичну допомогу, на подвірʼя увірвався озброєний командир російських артилеристів і розстріляв обох жінок та власника будинку, який вийшов з дому на крики пораненої.

Від отриманих поранень всі троє місцевих мешканців загинули на місці.

Слідчі Нацполіції ідентифікували злочинця: ним виявився 41-річний підполковник з Курська, командир самохідного-артилерійського дивізіону 234 полку військової частини №74268 76-ї десантно-штурмової дивізії.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора йому було повідомлено про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Фігуранту загрожує пʼятнадцять років позбавлення волі або довічне увʼязнення.

Нагадаємо

Чотирьом російським військовослужбовцям заочно повідомлено про підозру за катування цивільного населення в окупованих районах Київської області з порушенням законів та звичаїв війни.

Популярні

Новини по темі