rozstrilyaniy-rosiyanami-ukrayinskiy-viyskoviy-buv-gromadyaninom-moldovi

Розстріляний росіянами український військовий був громадянином Молдови

 • 3646933 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Розстріляний російськими окупантами український військовослужбовець Олександр Мацієвський був громадянином Молдови. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ країни, повідомляє УНН.

Деталі

Дипломатичне відомство держави засуджує вбивство військового та заявляє, що це потрібно кваліфікувати як “воєнний злочин та грубе порушення міжнародного гуманітарного права”.

МЗС країни висловило співчуття рідним та близьким Олександра Мацієвського, а також солідарність з українським народом. Також Кишинів підтвердив позицію Республіки Молдова, засудивши жорстоку війну російської федерації проти України.

Нагадаємо

Про українського героя стало відомо завдяки відео, поширеному у соціальних мережах. На ньому чоловік стояв перед російськими окупантами без зброї, дивився в очі і сказав гасло: "Слава Україні!". За що його жорстоко розстріляли окупанти.

Хештег "Слава Україні!" очолив світові тренди Twitter.

Слідчі Служби безпеки встановили, що українським військовим був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРВ Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович.

Олександр Мацієвський був призваний на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Червона Гора Донецької області.

Як вдалося встановити СБУ, Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому у лютому 2023 року.

Сьогодні структура вживає комплексні заходи для встановлення військовослужбовців росії, які вчинили цей злочин. Досудове розслідування здійснюється за 438 статтею Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Українські Національні Новини

Новини Світу