roztrata-derzhkoshtiv-na-zhitlo-dlya-sirit-rozsliduyetsya-30-provadzhen

Розтрата держкоштів на житло для сиріт: розслідується вже 30 проваджень

 • 10390 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Від початку року ювенальні прокурори розпочали досудове розслідування у 30 кримінальних провадженнях за фактами розтрати державних коштів, виділених на придбання житла для дітей-сиріт. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу генерального прокурора.

"З початку року ювенальними прокурорами розпочато досудове розслідування у 30 кримінальних провадженнях за фактами розтрати державних коштів, виділених на придбання житла для дітей-сиріт. Крім того, прокурорами підготовлено позовів до судів на суму 12,3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що найчастіше розтрата коштів полягала в тому, що вартість придбаного житла була завищеною.

"Так на Сумщині прокурори виявили, що Кролевецькою міською радою у грудні минулого року укладено договір купівлі-продажу житлового будинку загальною площею 274 кв м за 1,8 млн грн. Продавець будинку є посадовцем цієї міської ради і при внесенні відомостей до декларації у 2019 році, він зазначив, що вартість будинку становить лише 49 тис. грн. Дійсну вартість житла буде встановлено при проведенні експертизи", - повідомили у пресслужбі.

Вказано, що такі випадки розтрати коштів виявили в Одеській області, коли вартість квартири оцінили в півтора раза вище реальної - у 5,3 млн грн, та на Сумщині - житло за 2,9 млн грн виявилось непридатним для проживання та аварійним.

"За всіма вказаними фактами триває досудове розслідування. В Україні понад 27 тисяч дітей перебувають на квартирному обліку для поліпшення житлових умов. В 2019 році з державного бюджету на задоволення житлових потреб таких категорій неповнолітніх та на придбання житла для розвитку сімейних форм виховання виділено 717,7 млн грн", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, в Україні цього року на житло під дитбудинки сімейного типу виділено 795 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП