rozvidka-nimechchini-peredaye-ukrayini-informatsiyu-pro-viyska-rf-ta-perekhoplyuye-peregovori-rosiyskikh-soldativ

Розвідка Німеччини передає Україні інформацію про війська РФ та перехоплює розмови російських солдатів

 • 309422 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Розвідка Німеччини передає Україні інформацію про війська РФ та перехоплює переговори російських солдатів, повідомляє Die Zeit, пише УНН.

Деталі

За даними німецької розвідки, з травня українська розвідка отримала понад 100 текстових звітів та супутникових знімків, зроблених за допомогою супутникової системи SAR-Lupe, яку Німеччина вивела на орбіту у співпраці з Росією.

Крім того, як зазначають ЗМІ, BND перехоплювала радіоповідомлення російських солдатів та їх дзвінки мобільним телефоном, а також аналізувала боєздатність та моральний дух у відправлених в Україну підрозділах військ РФ.

Як зазначають автори дослідження, німецька розвідка при цьому не порушує норм міжнародного права, оскільки передає дані із затримкою до тижня, а зйомка із супутників відбувається лише над територією України. У відомстві припускають, що російська сторона знає про дані, що передаються, але "вікно" в кілька днів, яке дотримується Німеччина, не робить її учасником війни Росії проти України.

Нагадаємо

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю The New York Times заявив, що уряд країни свідомо не надає Києву танки, щоб не спровокувати війну між НАТО та росією. Водночас Німеччина підтримує Україну у боротьбі проти російської агресії.

Українські Національні Новини

Війна