rozvidka-okupanti-priskorili-pidgotovku-svoyikh-pidrozdiliv

Розвідка: окупанти прискорили підготовку своїх підрозділів

 • 12477 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. За даними військової розвідки, окупанти на Донбасі прискорили бойову підготовку своїх штабів та підрозділів, і при цьому через нехтування правилами безпеки наражають місцеве населення на небезпеку. Про це повідомив під час брифінгу представник прес-центру Міністерства оборони України полковник Максим Праута, передає УНН.

"За інформацією ГУР МОУ, російське окупаційне командування прискорює проведення запланованих раніше заходів підготовки штабів та підрозділів окупаційного угрупування військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, з серпня на липень перенесено терміни проведення низки двосторонніх командно-штабних навчань у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ", - повідомив речник МОУ.

Водночас, за наведеними ним даними, "зросла інтенсивність заходів бойової підготовки, у т.ч. з виконанням стрільб з озброєння бойових машин і танків, а також стрілецької зброї".

"Варто наголосити, що через прискорення окупантами заходів бойової підготовки та нехтування при цьому заходами безпеки зріс рівень загроз безпеці місцевого населення. Так, 30 червня під час виконання одним із підрозділів російсько-окупаційних військ навчальних стрільб поблизу Сентянівки на тимчасово окупованій території у Луганській області були обстріляні декілька будинків жителів зазначеного населеного пункту", - зазначив він.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 2 липня, на Донбасі обліковано 13 прицільних ворожих обстрілів, окупанти випустили 49 мін калібру 82 мм. З початку доби 3 липня - уже 5 обстрілів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП