rozviduvalnyi-suputnyk-pivdennoi-korei-peredav-zobrazhennia-tsentru-kndr

Розвідувальний супутник Південної Кореї передав зображення центру КНДР

 • 35917 переглядiв

Перший військовий супутник Південної Кореї успішно передав зображення з високою роздільною здатністю центру міста Пхеньян, включаючи центральну площу і кораблі в порту.

Перший військовий супутник Південної Кореї успішно передав зображення "хорошої роздільної здатності" центру Пхеньяна. Про це повідомили військові джерела, пише Yonhap. Передає УНН.

Деталі

Перший місцевий південнокорейський військовий супутник-шпигун був виведений на орбіту з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії 2 грудня, що дозволило Південній Кореї самостійно отримати супутникові зображення північнокорейських військових і керівництва.

Згідно з джерелами, електрооптичний та інфрачервоний супутник надсилав супутникові зображення регіонів Північної Кореї, включаючи Пхеньян.

З огляду на результати нещодавно переданих супутникових фотографій, роздільна здатність настільки ж хороша, як і очікувалося

повідомило військове джерело.

Центральний район Пхеньяна і судна в порту чітко видно (на фотографіях)

зазначило джерело.

Фотографії, які зараз передаються, потребують серйозного редагування, але очікується, що супутник надішле зображення з вищою роздільною здатністю з наступного місяця, також повідомили інші джерела.

Джерела не вказали точних об'єктів, зображених на зображеннях, посилаючись на причини розвідки.У центрі Пхеньяна розташована будівля штаб-квартири Трудової партії Кореї, де розташований офіс лідера Кім Чен Ина.

Враховуючи поточні умови, очікується, що (супутник) приступить до повної розвідувальної місії до червня або липня, як і планувалося

зазначило інше джерело.

Очікується, що коли власний супутник перейде на повну фазу місії, він допоможе зменшити сильну залежність Південної Кореї від американських супутникових зображень.

До 2025 року Південна Корея планує відправити в космос ще чотири супутники для кращого моніторингу Північної Кореї, включно з другим супутником з радіолокатором із синтезованою апертурою, який планується запустити у квітні з бази ВВС у Флориді.

Перший північнокорейський супутник-шпигун "живий" і продовжує маневрувати – Reuters28.02.24, 13:16 • [views_0]