rozvitok-logistichnikh-terminaliv-ta-infrastrukturi-zelenskiy-pro-spivpratsyu-zi-slovachchinoyu

Розвиток логістичних терміналів та інфраструктури: Зеленський про співпрацю зі Словаччиною

 • 12514 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Україна і Словаччина повинні активізувати свою роботу з розвитку логістичних терміналів на кордоні та інфраструктурних об’єктів. Варто відновити регулярні польоти до Ужгорода. Про це Президент України Володимир Зеленський розповів словацькому виданню Hospodarske noviny, передає УНН із посиланням на сайт Офісу Президента.

"Україна та Словаччина мають розвивати взаємовигідні торговельно-економічні відносини. Бачимо потенціал для нарощення співпраці в сільському господарстві… Перспективними є низка інфраструктурних проектів, серед яких хотів би відзначити відновлення повноцінного функціонування Міжнародного аеропорту "Ужгород". Під час мого візиту заплановано підписання угоди, яка дасть змогу відновити регулярні польоти до міста Ужгорода", - зазначив Зеленський.

Також він наголосив на спільному стратегічному баченні України і Словаччини у розвитку транзитного потенціалу та вдосконалення доставки вантажів у контейнерах з ЄС у Китай і в зворотному напрямку.

"Варто активізувати роботу сторін з розвитку логістичних терміналів у Чопі, Мукачеві, Кошице. Енергетична безпека – беззаперечно, наш стратегічний пріоритет. Ефективна співпраця між операторами наших країн за європейськими правилами дасть максимальний економічний ефект", - додав він.

Як повідомляв УНН раніше, Президент України Володимир Зеленський 24 вересня здійснить офіційний візит до Словаччини.

Українські Національні Новини

Політика