rpl-povidomila-denisoviy-pro-stan-ukrayintsya-v-krimskomu-sizo

РПЛ повідомила Денисовій про стан українця в кримському СІЗО

 • 7238 переглядiв

КИЕВ. 17 января. УНН. Совет при президенте РФ по развитию гражданского общества и правам человека (СПЧ) сообщил уполномоченному Верховной рады Украины по правам человека Людмиле Денисовой, что фигурант дела "Веджие Кашка" Кязим Аметов, который находится в СИЗО в Крыму, не нуждается в стационарном лечении. Об этом сказано в ответе на запрос Денисовой о состоянии здоровья Аметова, передаёт УНН.

"В рамках періодичного профілактичного медичного огляду Аметов К.А. пред'явив скарги на зниження зору і болю в лівому коліні. Йому рекомендовані консультації лікарів офтальмолога і хірурга в плановому порядку 03.12.2018 р Аметова К.А. проведено рентгенологічне дослідження лівого коліна суглоба, 05.12.2018 р проведені консультації лікаря-хірурга і лікаря-офтальмолога. за висновком лікаря-хірурга травматичних змін не виявлено, лікарем-офтальмологом дані рекомендації щодо подальшого спостереження. у стаціонарному лікуванні, в тому числі в у словиях установ державної і муніципальної систем охорони здоров'я, Аметов К.А. не потребує ", - сказано у звіті.

В РПЛ так само заявили, що за період утримання в СІЗО травм і тілесних ушкоджень в медичній документації Аметова не зафіксовано.

"В даний час стан здоров'я Аметова К.А. медичними працівниками ФКУЗ МСЧ-91 ФСВП Росії оцінюється як задовільний", - повідомили правозахисники.

У той же час, згідно із заявою РПЛ, в зв'язку з повторним зверненням Денисової про триваючі проблеми зі здоров'ям у Аметова, Рада направила у ФСВП Росії додатковий запит.

Нагадаємо, в січні минулого року Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повторно звернулася до російських колег з проханням терміново вжити заходів для надання належної медичної допомоги тяжкохворого фігуранту справи "Веджіє Кашка" Кязім Аметова, який міститься в СІЗО Сімферополя.

Українські Національні Новини

Політика