rpts-rozrivaye-spilkuvannya-z-konstantinopolskim-patriarkhatom

РПЦ розриває спілкування з Константинопольським патріархатом

 • 18298 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Синод РПЦ (Російської православної церкви - ред.) визнав неможливим подальше євхаристійне спілкування з Константинополем. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Синод РПЦ визнав неможливим подальше євхаристійне спілкування з Константинополем. На засіданні священного синоду прийнято рішення про повний розрив спілкування з Константинопольським патріархатом", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент: ті, хто закликатиме взяти Лавру силою, є московською агентурою

Як повідомляв УНН, священний синод Російської православної церкви (РПЦ) провів у понеділок перше в історії засідання за межами Росії. 

Нагадуємо, рішення синоду Константинопольського патріархату щодо України, на думку РПЦ, є "помилковими і розбійницькими", сказав в суботу голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон в ефірі федерального телебачення Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос української церкви - Win-win стратегія для всього регіону

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликано Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Нагадаємо, прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря з посиланням на джерела повідомив, що на Синоді Вселенського патріархату прийняли два важливих для України рішення: про задоволення апеляції Патріарха Філарета (а також апеляції митрополита Макарія) (про зняття анафеми - ред.), а також про визнання незаконною анексію Київської Митрополії Російською Церквою в 1686 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос остаточний і безповоротний: експерт пояснив тонкощі отримання автокефалії

Українські Національні Новини

Політика