rszv-chomu-ukrai-na-zagovorila-pro-nikh-zaraz-ta-skilki-potribno-schob-vidkinuti-voroga-na-skhodi

РСЗВ. Чому Україна заговорила про них зараз та скільки потрібно, щоб відкинути ворога на Сході

 • 512908 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Україна на всіх майданчиках заговорила про термінову необхідність отримати реактивні системи залпового вогню. За словами політиків – РСЗВ допоможуть Україні впоратися із наступом окупантів на Донбасі, а також зроблять можливим звільнення окупованого Херсона. Про те, у чому терміновість отримання систем, та про яку кількість йдеться, УНН поспілкувався з військовим експертом Олегом Ждановим.

Цитата

"Справа в тому, що РСЗВ – це далекобійна система, і за рахунок її можливостей по дальності вона є найбільш ефективною в ураженні скупчення військ противника, боротьбі з його артилерією. Будь-яка площадна ціль – це її основне призначення. А, знищуючи накопичення військ противника, ми з вами фактично вирішуємо питання ведення бойових дій на лінії зіткнення з боку російської федерації. Тобто, максимально ослабляємо дії російських військ. Тому так терміново заговорили", - пояснює Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наступ росії на Донбасі - безжальна битва": Кулеба наголосив, що Україні потрібні РСЗВ та далекобійна артилерія

"Я так зрозумів, для нас стало несподіванкою те, що росія нізвідки раз і знайшла 15 батальонно-тактичних груп, і у нас сталася критична ситуація на сході України. Тому і пішли розмови", - вважає експерт.

Деталі

З його слів, реактивні системи залпового вогню - це не дуже складна техніка, її можна опанувати за невеликий термін часу.

Питання в іншому: на думку фахівця, ніхто не очікував, що вона знадобиться "вже сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РСЗВ - це ключ до перелому у війні. Без нього не зможемо звільнити Херсон - Кулеба

"Нам їх дадуть обов'язково, я не сумніваюсь у цьому, вони прийдуть в рамках ленд-лізу. А чи вдасться домовитись, щоб нам дали сьогодні і зараз, це велике питання", - зазначив співрозмовник.

Також він нагадує, що Україна має і свої реактивні системи, однак наразі є великий дефіцит боєприпасів до них.

Цитата

"Для того, щоб відбити русню на сході, треба як мінімум дві артилерійські бригади – це десь під 150 стволів, і реактивну бригаду – це десь 70 пускових установок. Тоді ми можемо кардинально поліпшити і в найкоротші терміни покращити ситуацію на сході України", - вважає військовий експерт.

Українські Національні Новини

Політика