ruki-get-vid-mogo-prirodnogo-imunitetu-u-frantsiyi-proyshli-masovi-protesti-proti-covid-propusku-health-pass

"Руки геть від мого природного імунітету'': у Франції пройшли масові протести проти COVID пропуску Health Pass

 • 29429 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Сотні людей протестували в Парижі в середу проти введення пропуску Health Pass для деяких видів діяльності і проти обов'язкової вакцинації медичних працівників, оскільки уряд прагне приборкати четверту хвилю коронавірусної інфекції COVID-19 у Франції. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Зокрема, новий паспорт здоров'я викликав великі суперечки. Більше 100 тисяч людей приєдналися до мітингів по всій Франції проти пропуску, який, за їхніми словами, порушує їхню волю. У найближчі дні очікуються нові протести.

Джерела в поліції побоюються, що мітинги можуть перерости у великомасштабні акції протесту, організовані антиурядовим рухом "жовтий жилет".

Компанії, які не перевіряють наявність у своїх клієнтів пропуску здоров'я Health Pass, в кінцевому підсумку можуть зіткнутися з штрафами в розмірі тисяч євро, але уряд заявив, що буде пільговий період, щоб дати всім час адаптуватися до нової системи.

З середи відвідувачам, що прямують в музеї, кінотеатри або басейни у ​​Франції, буде відмовлено у в'їзді, якщо вони не зможуть пред'явити перепустку, що підтверджує, що вони були вакциновані проти COVID-19 або недавно пройшли негативний тест.

Контекст

Пропуск здоров'я, який раніше був потрібний тільки для великих фестивалів або для відвідування клубів, також буде необхідний з початку серпня для входу в ресторани і бари, а також для поїздок на поїзді і літаку на далекі відстані.

Прем'єр-міністр Жан Кастекс заявив, що в зв'язку з тим, що у Франції зараз домінує дуже заразний варіант "Дельта", необхідні більш жорсткі заходи і нові обмеження, додавши, що вакцинація була єдиним виходом з кризи.

Введення пропуску для здоров'я - QR-коду на смартфоні або на аркуші паперу - є частиною широкомасштабного законопроекту, за який парламент проголосує на цьому тижні.

Законопроект вводить деякі з найжорсткіших заходів по боротьбі з COVID-19 в Європі, включаючи обов'язкову вакцинацію для медичних працівників і 10 днів самоізоляції для тих, у кого позитивний результат тесту.

Доповнення

В уряді заявляють, що різке зростання кількості коронавірусної інфекції робить законопроект необхідним. Міністр охорони здоров'я Олів'є Веран сказав, що за останні 24 години було зареєстровано близько 21 тисячі нових випадків COVID-19, в порівнянні з приблизно 4 тисячами новими випадками в день на початку липня.

Кастекс сказав, що близько 96% з тих, хто дав позитивний результат на COVID-19 в понеділок, не були вакциновані, додавши, що він сподівається, що до кінця серпня кількість людей, які отримали перше щеплення, досягне 50 мільйонів при загальній чисельності населення в 67 млн осіб. Станом на вівторок ця цифра становила близько 38,1 мільйона осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу