rumuni-viyshli-na-miting-iz-zaklikom-rozsliduvati-vbivstvo-15-richnoyi-divchinki

Румуни вийшли на мітинг із закликом розслідувати вбивство 15-річної дівчинки

 • 16750 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. У п'ятницю ввечері в Румунії сотні людей протестували перед будинком підозрюваного у вбивстві Олександри, 15-річної дівчинки, у Каракалі, передає УНН з посиланням на румунські ЗМІ.

Протестуючі зібралися перед будинком підозрюваного, оточили автомобілі поліцейських і кидали в жандармів яйця. Одну людину затримали.

Поліцейські заарештували підозрюваного у вбивстві 15-річної Олександри у Каракалі, Георге Дінке в п'ятницю. Його виводили через коридор поліцейських, які стримували натовп біля будинку Дінке.

Дівчинка зникла в середу. На наступний день вона тричі телефонувала за номером "112". Служба не встановила її місцезнаходження. Через 19 годин поліція повідомила про ймовірного підозрюваного. Ним виявився 57-річний чоловік, у нього виявили горщик з людськими останками і прикрасами, які належали Олександрі.

Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле закликала розслідувати справу про зникнення дівчат і направила міністра внутрішніх справ в Каракал.

"Як прем'єр-міністр, закликаю провести повне розслідування і розкрити цю справу, розпорядилася виділити необхідні ресурси румунської поліції і терміново направити міністра внутрішніх справ в Каракал. Також звертаюся до Президента з проханням провести ретельний аналіз на засіданні Вищої ради національної оборони (CSAT) у вівторок, розглянути відповідальність STS (Спеціальна служба комунікацій - ред.) у цьому випадку. Хто винен - той відповість", - сказала прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле.

Як повідомляв УНН, Єврокомісія заявила, що перевірять як у Румунії та інших країнах виконують зобов'язання з надання захисту за номером "112".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП