rumuniya-vidklikala-vizi-14-propagandistskim-zhurnalistam-na-vibori-golovi-mizhnarodnogo-soyuzu-elektrozvyazku

Румунія не дозволила в’їзд російським пропагандистам на вибори голови одного з агентств ООН

 • 160904 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Румунія не пустила 14 членів російської делегації, які планували взяти участь у конференції Міжнародного союзу електрозв’язку, де обиратимуть нового голову організації. Про це повідомляє місцеве видання Romania Insider, інформує УНН.

Деталі

Речниця мзс росії марія захарова звинувачує Румунію в порушенні Статуту та Конвенції Міжнародного союзу електрозв'язку після того, як країна відкликала візи у журналістів російського пропагандистського каналу Russia Today. У рф стверджують, що недопуск росіян може вплинути на шанси російського кандидата перемогти у виборах, де його головним конкурентом буде американець.

Своєю чергою, міністерство закордонних справ Румунії заявило, що 14 осіб були неналежним чином повідомлені як російські офіційні особи.

У відповіді румунське відомство уточнило, що в'їзні візи отримали всі офіційні особи, призначені російською федерацією до складу офіційної делегації цієї держави на конференції ITU в Бухаресті, а саме 17, згідно з запитом російської сторони.

Цитата

«Звинувачення російської сторони, згідно з якими цей захід буде спрямований на те, щоб вплинути на шанси російського кандидата бути обраним на керівну посаду в організації, є абсолютно абсурдними і явно необґрунтованими», - додали у пресслужбі.

Довідково

Міжнародний союз електрозв'язку – міжнародна організація, яка є спеціалізованим агентством ООН у сфері інформаційно-комунікаційних технологій зі штаб-квартирою у Женеві (Швейцарська Конфедерація).

Доповнення 

Румунське військово-морське управління (ANR) оголосило, що судам під російським прапором, включаючи яхти або катери, не дозволяється заходити в румунські порти на Чорному морі. 

Українські Національні Новини

Новини Світу