russkaya-vodka-ta-gorgonzola-yaki-geografichni-zaznachennya-okhoronyayutsya-v-ukrayini

"Русская водка" та "Горгонзола": які географічні зазначення охороняються в Україні

 • 28361 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. В Україні охороняється 3 тисячі 113 географічних зазначень, більшість з яких зареєстровані на підставі Угоди про асоціацію. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Мінекономрозвитку.

23 зазначення зареєстровані за національною процедурою на підставі Закону України "Про охорону прав на зазначення походження товарі":

1.МИРГОРОДСЬКА
2.Сонячна долина
3.СХІДНИЦЬКА
4.ЕССЕНТУКИ
5.НАГУТСКАЯ
6.СЛАВЯНОВСКАЯ
7.НОВИЙ СВІТ
8.ПОЛЯНА КВАСОВА
9.МЕНСЬКА ОСТРЕЧ
10. ЦАРИЧАНСЬКА
11. ТРУСКАВЕЦЬКА
12. ЗБРУЧАНСЬКА
13. ЗОЛОТА БАЛКА
14. ТАВРІЯ
15. МЕГАНОМ
16. БАЛАКЛАВА
17. PROSCIUTTO DI PARMA (ПРОШУТТО ДІ ПАРМА)
18. РУССКАЯ ВОДКА
19. "PARMIGIANO REGGIANO" (ПАРМІДЖАНО РЕДЖАНО)
20. МАГАРАЧ
21. МОЛОЧАНСЬКА
22. ГОРГОНЗОЛА (GORGONZOLA)
23. PROSECCO (ПРОСЕККО).
Ще 22 зазначення зареєстровані на підставі Угоди між Україною та Грузією "Про взаємну правову охорону географічних зазначень для вин, спиртних напоїв та мінеральних вод" (серед них KHVANCHKARA, KAKHETI (KAKHURI) та BORJOMI ).

Найбільше, а саме 3 068 зазначень зареєстровані на підставі Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами.

Серед охоронюваних географічних зазначень на підставі Угоди про асоціацію є зокрема сири Danablu (Данаблю), Μετσοβόνε (Мецовоне), Πηχτόγαλο Χανίων (Піхтогальо Ханіон), Beaufort (Бофор), Brie de Melun (Брі дьо Мьолан), Emmental français est-central (Емменталь Франсе Ест Сантраль), Slovenská bryndza (Словенска бріндза); вина та алкогольні напої Eger (Еґер), Pálinka (Палінка), Bordeaux Haut-Benauge (Бордо О-Бенож), Chablis (Шаблі), Champagne (Шампань), České pivo (Ческе піво); м'ясо та мясні вироби Jamón de Huelva (Хамон де Уельва), Prosciutto di S. Daniele (Прошутто ді Сан Даніеле), Prosciutto di Parma (Прошутто ді Парма). У переліку є також овочі, фрукти та інші продукти, які вирощені чи виготовлені у різних регіонах.

Як повідомляв УНН, українські винороби шукають нові назви замість своїх "коньяків". 

Українські Національні Новини

Економіка