ruvin-zbitki-kiyivschini-vid-okupatsiyi-perevischuyut-100-mlrd-grn-i-tse-lishe-otsinka-nerukhomogo-mayna

Рувін: збитки Київщини від окупації перевищують 100 млрд грн, і це лише оцінка нерухомого майна

 • 963097 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін в ексклюзивному інтерв’ю УНН розповів про експертизу та оцінку збитків, завданих окупантами в області. Збитки лише у сфері нерухомого майна оцінюються у понад 100 млрд грн.

Цитата

«Щодо суми збитків, наприклад, якщо говорити тільки про нерухоме майно і за дуже попередньою оцінкою, по Бучі – це більше ніж 15 млрд грн, а Ірпінь – більше ніж 60 млрд. Загальні прорахунки по Київській області свідчать, що збитки по нерухомому майну перевищують 100 млрд грн.

А ми з вами не порахували підстанції, ТЕЦ, ГЕС і заводи, які пошкоджені, склади… У Нових Петрівцях розбомбили найбільший у Київській області хлібозавод – розбомбили його повністю. Приїхали танки і просто його розвалили», - розповів Рувін.

Переважно йдеться про житлові будинки. Зокрема, якщо говорити про Бучу, то, за оцінками експертів КНДІСЕ, там було пошкоджено 350 житлових будинків, а в Ірпені – орієнтовно тисяча.

В інтерв’ю УНН Рувін розповів, що він та інші фахівці Інституту виїхали на територію Київської області 1 квітня, тобто ще до офіційного оголошення повної деокупації регіону. Вони одразу почали роботу з фіксації та оцінки збитків. Загалом, за участі експертів Інституту, було обстежено понад дві сотні населених пунктів, які перебували під окупацією та зазнали руйнувань у результаті військових дій.

«Ми приїхали в Ірпінь і Бучу, коли ще техніка там стояла. І ми кожну хату обійшли там, кожну хату перевірили і описали, і потім багатьом власникам готові експертизи дали, щоб вони могли звертатися до Міжнародного кримінального суду. Таких звернень від людей, мабуть, більше ніж сотня було», - розповів директор КНДІСЕ.

Детальніше читайте в повній версії інтерв’ю з керівником Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександром Рувіним, яке невдовзі буде опубліковано на сайті УНН.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Нічна атака рф на Харків та область: поранено п'ятьох осіб

     • 385569 переглядiв

    Нафта трохи подешевшала в очікуванні економічних даних з США

     • 355980 переглядiв