ryaboshapka-obitsyaye-do-kintsya-lita-zmenshiti-kilkist-pratsivnikiv-organiv-prokuraturi

Рябошапка обіцяє до кінця літа зменшити кількість працівників органів прокуратури

 • 16149 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Генеральна прокуратура до кінця літа 2020 року має оптимізувати організаційну структуру та зменшити кількість працівників органів прокуратури. Про це заявив Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, передає кореспондент УНН.

"Наша реформа полягатиме не лише у переатестації і зміні прокурорів, а і в чотирьох інших кроках – це якісні структурні зміни в органах прокуратури, нова кримінальна політика та нові стандарти діяльності прокуратурів, це перетворення прокурорів у орган кримінальної юстиції, який служить для громадян, і, врешті, це нова модель інституційного розвитку прокуратури", - сказав він.

Зі слів Рябошапки, у Генпрокуратурі переглянули стратегію і дорожню карту реформи.

"Наша кінцева мета – це професійність та доброчесність всіх прокурорів та працівників органів прокуратури, в зв’язку з цим ми передбачаємо, що до кінця літа ми оптимізуємо організаційну структуру та зменшимо кількість працівників, як це передбачено змінами до закону. Це означає, що до кінця літа ми будемо мати нові структури районних прокуратур, окружних, нові структури обласних прокуратур, а також зменшену чисельну кількість працівників прокуратури районних та обласних органів прокуратури", - додав Генпрокурор.

Нагадаємо, строки добору прокурорів на вакантні посади в Офісі Генерального прокурора (ОГП) продовжено до 9 лютого 2020 року наказом Генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Українські Національні Новини

Політика