ryaboshapka-rozkritikuvav-rozsliduvannya-sprav-maydanu

Рябошапка розкритикував розслідування "справ Майдану"

 • 16510 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. У Генпрокуратурі були зацікавлені в розслідуванні "злочинів Майдану" якомога довше, щоб зберегти свою кар'єру. Про це заявив Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка в інтерв'ю газеті Kyiv Post, передає УНН.

"Ми не збираємося ховати всі ці справи ("справи Майдану" - ред.)", - говорить Рябошапка.

За словами Генпрокурора, до його приходу в ГПУ прокурори розслідували ці справи протягом п'яти років, але не дали "ніяких результатів".

Він заявив, що безрезультатність тисяч відкритих справ відображає прокурорів, які або неефективні, або не мають уявлення про пріоритети, або і те, і інше.

"Вони були зацікавлені в розслідуванні цих випадків якомога довше, щоб зберегти свою кар'єру. Ми витратили 170 млн гривень тільки на зарплату прокурорам у цих справах. Вони думали, що їм потрібно ще 20-25 років, щоб розслідувати всі ці справи і отримати результат", - сказав Рябошапка.

Він заявив, що особливо стурбований відсутністю результатів у розслідуванні вбивств більше 100 демонстрантів співробітниками спецслужб під час Революції Гідності.

"Вбивства - найважливіші справи... Мені шкода, що ми навіть не досягли середнього рівня тих, хто пов'язаний з цими вбивствами, тільки найнижчого. Багато підозрювані є представниками міліції та поліції, деякі люди пов'язані з Майданом, деякі підозрювані були заступниками міністрів або міністрами. Але ми до них не дісталися. Багато з них за кордоном", - зазначив Генпрокурор.

Як повідомляв УНН, Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу за фактом можливої ​​втрати матеріалів у "справах Майдану" слідчими Управління спецрозслідування Генеральної прокуратури України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП