ryaboshapka-rozpoviv-pro-dolyu-kriminalnikh-provadzhen-povyazanikh-z-maydanom

Рябошапка розповів про долю "справ Майдану"

 • 15532 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка розповів, що відбуватиметься з кримінальними провадженнями пов’язаними з подіями на Майдані. Про це він заявив на брифінгу стосовно припинення функції досудового розслідування органами прокуратури, передає кореспондент УНН.

"Що відбуватиметься з кримінальними провадженнями які є наразі у слідчих підрозділах органів прокуратури. Станом на зараз ми передали практично всі кримінальні провадження. Залишились буквально невелика частина, з десяток, може трохи більше. Більша частина цих справ була передана за належністю до ДБР, велика частина була передана до НАБУ, також до Нацполіції та СБУ. Найбільшу цікавість мабуть викликала доля тих проваджень, які пов’язані з подіями на Майдані і з подіями, що передували власне Майдану", - сказав Рябошапка.

За його словами, він провів зустріч з представниками родин Небесної сотні і пояснив людям, що відбуватиметься з кримінальними провадженнями.

"Жодна з цих справ і цих проваджень не буде втрачена. Всі провадження наразі впорядковуються, інвентаризуються, для цього створена спеціальна комісія в рамках Генпрокуратури. До цієї інвентаризаційної комісії також включено представників громадськості, представників ДБР для того, щоб була забезпечена прозорість цього процесу", - сказав Рябошапка.

За його словами, обсяг надзвичайно великий, тому процес передачі кримінальних проваджень не буде швидким.

"Оскільки обсяг матеріалів дуже великий, він не просто великий. А надзвичайно великий, там тисячі томів, там величезна кількість речових доказів, цей процес займе певний період часу, ми би хотіли щоби це тривало якомога швидше, але нажаль з великим обсягом ми цього гарантувати не можемо", - зазначив Рябошапка.

Нагадаємо, з 20 листопада слідство у справах Майдану зупинено щонайменше до 3 грудня, через те, що у Верховній Раді не встигли проголосувати за зміни до закону про ДБР.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП