ryatuvalne-sudno-capfir-zakhoplene-rosiyanami-povernulosya-pid-kontrol-ukrayini-op

Рятувальне судно "Cапфір", захоплене росіянами, повернулося під контроль України - ОП

 • 170846 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Захоплене росіянами рятувальне судно "Cапфір" повернулося під контроль України. Сьогодні його доставили в румунський порт Суліна. Про це повідомив у Telegram керівник Офісу президента Андрій Єрмак, передає УНН.

Деталі

За словами Єрмака, над поверненням "Сапфіра" працював особисто Президент України, вся команда Офісу, Міністерство інфраструктури та Міжнародна Морська Організація (IMO). Усі 19 членів екіпажу були звільнені з російського полону ще 25 березня у рамках першого обміну полоненими.

"... рятувальне судно "Сапфір" є єдиним українським цивільним спеціалізованим судном, яке знаходиться в постійній пошуково-рятувальній готовності та здатне виконувати відповідні задачі у відкритому морі.

З моменту повномасштабного наступу російської федерації на Україну, рятувальний буксир брав участь у рятувальних операціях на Чорному морі. Зокрема за участі "Сапфіра" була ліквідована пожежа на борту танкера "Millenial Spirit" (прапор Молдови), яка виникла в результаті ракетного обстрілу з боку росії, - написав керівник ОП.

Україна завжди повертає своїх та своє. Це стосується як людей, так і майна, а також територій. Не залишимо росії жодних шансів, резюмував Єрмак.

Нагадаємо

Українське рятувальне судно "Сапфір" росіяни захопили біля острова Зміїїний ще 26 лютого.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині працівники РЕМ підірвались на міні: є поранені

     • 163045 переглядiв