ryatuvalniki-poradili-yak-pravilno-vstanovlyuvati-novorichnu-yalinku

Рятувальники порадили, як правильно встановлювати новорічну ялинку

 • 15502 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Щоб запобігти трагічним випадкам від пожежі під час святкування новорічних свят, необхідно дотримуватися правил протипожежної безпеки. Певні вимоги є і до встановлення новорічної ялинки, передає УНН з посиланням на прес-службу ДСНС.

Так, ялинка має розміщуватися мінімум за один метр від стін і стелі, та також якомога далі від обігрівальних приладів. Тож варто купувати ялинку оптимального розміру для вашої оселі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято наближається: як виглядають новорічні ялинки у містах України

Обов’язково потрібно ставити дерево на стійку основу. Це може бути спеціальна підставка або діжка з піском. Розмістити новорічне дерево слід із таким розрахунком, щоб не ускладнювався вихід із приміщення.

Рятувальники наголосили: ялинки дуже добре горять. А штучні при цьому ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться, розтікаються. Тож обираючи штучну ялинку, варто віддати перевагу тим, які мають протипожежну пропитку. Цю інформацію слід шукати на пакуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бактерії, контрабаси та дірки в стелі: ялинки, які вас здивують

Щоб дерево не впало, воно повинно бути правильно зібране і надійно встановлене, а іграшки – рівномірно на ньому розподілені.

На ялинку не можна встановлювати свічі та бенгальські вогні, особливо разом із ватним "снігом" і паперовими іграшками.

Збирати штучну ялинку слід згідно з інструкцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На головній різдвяній ялинці США знову запалили ілюмінацію

Що стосується електричних гірлянд, то слід уникати несправних і несертифікованих. Якщо виявили несправності в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння – її слід терміново відімкнути.

Нагадаємо, рятувальники пояснили, як безпечно запускати феєрверки.

Українські Національні Новини

Суспільство