ryatuyuchi-sina-pensionerka-viddala-shakhrayam-ponad-110-tisyach-grn

Рятуючи сина, пенсіонерка віддала шахраям понад 110 тисяч грн

 • 9354 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Шахраї виманили у пенсіонерки у Житомирі понад 110 тисяч гривень і золоті ювелірні вироби, повідомивши, що її син потрапив у ДТП. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП у Житомирській області.

"6 січня до Житомирського відділу поліції звернулась 75-річна житомирянка із повідомленням про неприємність, в яку потрапила через надмірну довірливість. Як з’ясувалося, кілька годин тому на стаціонарний номер зателефонував нібито її син і сказав, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. З його вини постраждали люди й тепер він має терміново заплатити за їх лікування", – йдеться в повідомленні.

Жінка, погодилась допомогти "синові" й обговорила з ним наявні у квартирі заощадження. Той повідомив, що віддати треба все і навіть більше. Мовляв, сам приїхати за грошима не зможе, а віддати їх треба чоловіку, який за кілька хвилин під’їде до неї додому.

Поки пенсіонерка зібрала наявні кошти, у двері її квартири подзвонив "посильний". Вона віддала йому понад 110 тисяч гривень у національній та іноземній валюті, а також золоті ювелірні вироби.

"Згодом пенсіонерка набрала номер свого сина, аби повідомити, що вона виконала його прохання, чим неабияк спантеличила чоловіка. Адже насправді з ним нічого подібного не трапилось і ніякі кошти у матері він не замовляв", – розповіли в поліції.

Цей факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.190 ККУ, тобто шахрайство. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних ошуканств.

Нагадаємо, шахраї від імені керівництва Управління Держпраці у Житомирській області телефонують і вимагають гроші "на аптечки".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП