s-group-na-pidpriyemstvakh-rodini-ribalki-ne-platyat-likarnyanikh-vidguki

S.Group: на підприємствах родини Рибалки не платять лікарняних - відгуки

 • 18500 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Снекова компанія сім'ї народного депутата Сергія Рибалки S.Group порушує трудові права працівників підприємства. Про це на порталі відгуків співробітників про компанії "Всередині"повідомили екс-працівники S.Group, передає УНН.

Так, в одному із відгуків від березня 2018 року зазначається, що компанія порушує законодавство в частині нарахування та виплати лікарняних працівникам.

"ЦВ (центральний відділ, - ред.) - просто кошмар! Служба безпеки - кучка закомплексованих і невдоволених життям людей, ще й детектор брехні серед іншого проходити обов'язково. Відбір у компанію - як в Адміністрацію Президента. Якість персоналу - залишає бажати кращого. Цілковите зміїне кубло. При цьому, зарплата на мінімумі. Постійна затримка на роботі, позаробочий час не оплачується. Відпустка, лікарняний - забудьте. Рабство процвітає. Колективу немає як команди. Ні премій, ні лікарняних. Системи управління як такої немає. Не раджу нікому втрачати час", - йдеться у відгуку.

Також, співробітники S.Group скаржаться на борги по зарплаті.

"Snak Production, місто Синельникове, майданчик СНЕК-2 "сємки". Пропрацював півтора місяця та звільнився через не виплату роботодавцем зарплати в обіцяний термін", - йдеться у відгуку від грудня 2017 року.

Окрім цього, більшість співробітників компанії офіційно не працевлаштовані, зазначають у відгуках екс- та чинні співробітники підприємства.

"Підтримаю колег, які писали, що оформлення співробітників практично відсутнє. Відповідно, з/п готівкою", - розповідає один з авторів відгуку.

"Докерувалися до ручки. 70% людей неоформлених, а решта оформлені на половину мінімалки. І це по всіх філіях", - додає іще один анонімний співробітник S.Group.

За словами іще одного екс-співробітника, у компанії дуже погані умови праці.

“Умови праці: робота без спецодягу, при роботі з хімікатами (каустик, луг) не видаються засоби хімзахисту, ремонт обладнання на ходу, профілактика – відсутня, через це втрати сировини. Ні КЗпП України, ні Закон про охорону праці не виконуються. Тепер про плюси: доставка робочих транспортом підприємства, душ, їдальня (правда, мікрохвильовка і чайник за гроші робочих). Останній притулок безробітного, якось так”, - йдеться у відгуку.

Про погані умови праці написав і менеджер з Харкова.

“Харків - Snack Рroduction. Торгових представників кидають! Не йдіть туди, не зв'язуйтеся! Собачі умови”, - йдеться у відгуку.

З приводу оприлюдненої інформації, УНН намагатиметься отримати офіційне її підтвердження або ж спростування збоку Державної служби України з питань праці.

Нагадаємо, співробітники компанії S.Group також повідомили про її роботу в окупованому Криму.

Зауважимо, що раніше ЗМІ неодноразово повідомляли про факти продажу продукції S.Group на окупованих територіях Криму та ОРДЛО.

Сам депутат Рибалка інформацію про роботу його сімейних компаній на півострові та окупованих частинах Донецької і Луганської областей спростовував. Разом з тим, він так і не зміг жодного разу пояснити, як все ж журналістам вдавалося купити снеки виробництва S.Group у магазинах Криму та Донецька.

Додамо, що один з менеджерів компанії родини Рибалки нещодавно був засуджений за організацію торгівлі з ОРДЛО. Ще один топ-менеджер за аналогічними фактами наразі знаходиться під слідством.

Нагадаємо, що стосовно компаній, які ведуть бізнес-діяльність в РФ та України, СНБО щорічно запроваджує економічні санкції. І раніше в СБУ не виключили, що ініціюватимуть санкції і щодо бізнесу родини Рибалки.

Українські Національні Новини

Економіка