s-group-u-bpp-zayavili-pro-tisk-na-slidchikh-ta-suddiv-u-spravi-pro-torgivlyu-z-ordlo

Справа S.Group: у БПП заявили про тиск на слідчих та суддів у процесі щодо торгівлі з ОРДЛО

 • 5948 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. У справі компанії S.Group (за обвинуваченням її менеджерів у фінансуванні тероризму) здійснюється тиск на слідчих та суддів. Про це у Верховній Раді України заявив нардеп від фракції Блоку Петра Порошенка Ігор Артюшенко, передає УНН.

Зазначимо, що корпорація S.Group належить родині народного депутата Сергія Рибалки від РПЛ. Одна з компаній корпорації - ТОВ "Снек-Експорт" - фігурує у кримінальній справі щодо фінансування тероризму.

29 березня цього року Сумський апеляційний суд виніс обвинувальний акт одному з топ-менеджерів ТОВ "Снек-Експорт" у пособництві та фінансуванні тероризму.

Йдеться про Юрія Джабраїлова, який визнав свою вину та почав давати свідчення про тих, хто давав йому вказівки налагоджувати збут снеків S.Group на окупованих територіях України.

Справа іншого топ-менеджера родинного бізнесу нардепа-радикала Сергія Рибалки - Дениса Пробачая, який торік восени був затриманий СБУ разом з Юрієм Джабраїловим, досі не передана до суду із невідомих причин, заявив Артюшенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У спонсора "Радикальної партії" Рибалки журналісти виявили завод у Липецьку

“Поки що залишається невідомою доля іншого топ-менеджера компанії "Снек-Експорт" Дениса Пробачая, який був затриманий торік разом з Джабраїловим. Його адвокати, імовірно, через процесуальні зачіпки блокують передачу справи по Пробачаю до суду. Я хочу нагадати, що саме ці адвокати, і це публічно в залі суду було підтверджено, цинічно заявляли, що на території України немає терористичних організацій "ДНР“ та "ЛНР“, і вони не бачать нічого поганого в торгівлі підприємств з ОРДЛО. Антидержавницька діяльність таких адвокатів, топ-менеджерів та власників, які прямо паразитують на цій війні, допомагають зробити все для того, аби, на жаль, Україна в ній програла”, - обурився нардеп.

Артюшенко закликав українські спецслужби та вітчизняну Феміду звернути особливу увагу на факт фінансування терористів в ОРДЛО підприємствами, що належать народним депутатам України, та покарати не лише менеджерів-виконавців, але й головних бенефіціарів цього бізнесу на крові.

Нагадаємо, як писав УНН, СБУ сьогодні розслідує також факти продажу снеків компанії родинного бізнесу депутата Рибалки і в окупованому Криму.

Зауважимо, що стосовно компаній, які ведуть бізнес-діяльність у РФ та України, РНБО щорічно запроваджує економічні санкції. І раніше у СБУ не виключили, що ініціюватимуть санкції і щодо бізнесу родини Рибалки

Українські Національні Новини

Політика