saakashvili-nasilu-peresuvayetsya-i-maye-problemi-z-myazami-mati

Саакашвілі насилу пересувається і має проблеми з м'язами - матір

 • 20057 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Матір колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі заявила, що він насилу пересувається і має проблеми з м'язами. Про це пише УНН з посиланням на Грузия.Online.

Цитата

“Ситуація набагато краща, ніж у попередні дні. В цілому він слабкий. Судячи з того, що я бачила, йому важко ходити. Здається, у нього проблеми з м'язами. Реабілітація займе деякий час. Медсестри, яких я бачила, дуже сподобалися і я залишилася задоволена. Згадайте, який завтра день. Коли герой "Революції троянд" лежить за гратами, мене це ніяк не радує", — заявила Гіулі Аласанія. 

Деталі

За її словами, Саакашвілі лежить в стаціонарному відділенні, палата невелика, але в цій клініці, напевно, більше немає можливості.

"Ми, як суспільство, що ми про це думаємо, хіба нормально? Я говорила про свободу в цілому. Лікарі роблять все можливе. Він мені нічого не доручав, щось має на думці. Умови тут, в порівнянні з тим, що були, звичайно, кращі. Я бажаю свободи Міхеїлу Саакашвілі, і суспільство має вимагати того ж. Ми перейшли в якийсь маразм", - зазначила Аласанія.

Доповнення

Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Повідомлялося, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодує вже 39-й день на знак протесту, оскільки вважає себе політв'язнем.

4 листопада з листа Саакашвілі, який він передав з в'язниці своїм прихильникам, стало відомо, що політик перебуває в критичному стані, а його аналізи незадовільні.

Також зазначалося, що колишній грузинський лідер схуд на 20 кг за час голодування.

Нагадаємо також, що 20 жовтня генпрокуратура Грузії офіційно пред'явила звинувачення Саакашвілі у зв'язку з незаконним перетином кордону. Місцеве телебачення розповсюдило кадри, на яких політик ховається у вентиляційному відсіку вантажівки для перевезення молочних продуктів.

29 жовтня в Грузії порушили кримінальну справу за підозрою в змові з метою насильницької зміни конституційного ладу, повалення або захоплення державної влади. Зазначалося, що окремі особи планували перекривати дороги, щоб перешкодити етапуванню Саакашвілі в іншу тюремну установу або в тюремну лікарню, тим самим створивши неконтрольовану ситуацію і хаос.

Експрезидент також заочно засуджений в Грузії у справах про вбивство банкіра Сандро Гіргвліані і про побиття депутата Валерія Гелашвілі. У першому випадку Саакашвілі засудили до трьох років позбавлення волі, у другому — до шести. Також він є фігурантом справ про розгін опозиційного мітингу 7 листопада 2007 року, про погром телекомпанії "Імеді" і розтрату коштів з держбюджету. Справи розглядаються в суді.

Українські Національні Новини

Політика