saakashvili-perevedut-do-kliniki-u-tbilisi

Саакашвілі переведуть до клініки у Тбілісі

 • 200317 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні в Руставській в'язниці у Тбілісі, буде переведено до місцевої клініки для обстеження стану здоров'я. Про це повідомляє УНН з посиланням на Грузія Online.

Деталі

Наголошується, що заяву про пропозицію Саакашвілі пройти медичне обстеження у клініці у Тбілісі зробив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе.

Зазначається, що Саакашвілі погодився на переведення до клініки “Вівамед” і додав, що воно може бути здійснено протягом найближчих днів.

“Саакашвілі підтвердив представникам Пенітенціарної служби, що готовий на переведення на обстеження завтра, післязавтра та в наступні дні. Але мова йшла, що сьогодні він не може поїхати, бо має зустрітися із сім’єю”, — пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати Саакашвілі заявила, що Україна офіційно запросила його видачу 

Раніше

Одразу після затримання в Грузії 1 жовтня 2021 Саакашвілі був поміщений у в'язницю № 12 в Руставі. Саме в цій пенітенціарній установі, як правило, утримуються колишні державні службовці та співробітники силових структур.

8 листопада через погіршення стану здоров'я голодуючого Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці у Глданському районі Тбілісі. Адвокати та лікар скаржилися на нестерпні умови утримання експрезидента, постійний шум, який влаштовували ув'язнені, а також відсутність відповідного обладнання та команди лікарів у тюремній лікарні.

Незважаючи на те, що зазвичай ув'язнених відправляють лікуватися до цивільних лікарень, пенітенціарна служба відмовилася поширювати це правило на Саакашвілі, пояснюючи це тим, що утримання президента в незахищеній установі може спричинити масові заворушення.

Як компроміс, на 50-й день голодування, 20 листопада Саакашвілі був переведений у військовий шпиталь у Горі, де спочатку перебував у відділенні інтенсивної терапії, а потім проходив курс реабілітації. Там Саакашвілі припинив голодування.

Вже 30 грудня, після курсу реабілітації, він прибув із військового шпиталю в Горі назад до в'язниці міста Руставі.

Українські Національні Новини

Суспільство