sallivan-vizvolennya-khersona-tse-viznachna-peremoga-dlya-ukrayini

Салліван: визволення Херсона – це визначна перемога для України

 • 337934 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван відзначив захисників України за звільнення від окупації Херсона та правого берега Дніпра.

Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Цитата

"Виглядає так, що українці щойно здобули видатну перемогу, в результаті якої єдиний обласний центр, захоплений Росією в ході цієї війни, знову опинився під українським прапором. І це досить примітна подія", – сказав Салліван журналістам на борту президентського літака на шляху саміт АСЕАН у Пномпень.

"І у цього є і ширші стратегічні наслідки, те, що росіян вдалося витіснити за річку означає, що довгострокова загроза Одесі та чорноморському узбережжю тепер стала меншою, ніж була досі", - додав Салліван.

За словами американського чиновника, звільнення Херсона – безперечно не кінець шляху, але це великий історичний момент.

"Це вдалося завдяки неймовірній стійкості та вмінням українців, підкріпленим невпинною та спільною підтримкою Сполучених Штатів та наших союзників", – сказав Салліван.

Нагадаємо

11 листопада Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль України, у місто заходять українські військові.

Силами оборони встановлено контроль у понад 60 населених пунктах Херсонщини, поліція розпочала стабілізаційні заходи. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Росія закрила прохід через Керченську протоку

     • 1410986 переглядiв

    В рф через введені санкції виник гострий дефіцит ліків

     • 352709 переглядiв

    Окупанти викрали з Херсонського зоопарку більшість тварин

     • 423432 переглядiв