samit-g20-rozpochav-svoyu-robotu-v-rimi

Саміт G20 розпочав свою роботу в Римі

 • 36482 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. У Римі розпочав свою роботу дводенний саміт G20, де обговорять нагальні питання, серед яких окрему увагу отримають клімат, охорона здоров'я та стабільний розвиток, пише УНН.

Деталі

Основний день саміту G20 передбачає зустріч лідерів країн. Саміт стане першою особистою зустріччю лідерів за останні два роки.

Але, на розчарування приймаючої сторони — Італії, лідери Китаю, Японії, Мексики, Росії та Саудівської Аравії відмовилися від участі у зустрічі. Проте очікується, що голова КНР Сі Цзіньпін і президент Росії Володимир Путін стежитимуть за перебігом дискусій з відеозв’язку.

Окрім пандемії та її наслідків, на саміті, як очікується, обговорять зусилля щодо прискорення відновлення світової економіки, розв'язання проблеми різкого зростання цін на енергоносії та збоїв у ланцюгах постачання, які торкнулися низки ключових галузей промисловості по всьому світу.

Лідери G20 також підпишуть угоду про мінімальну глобальну податкову ставку в 15% для великих компаній, яку було завершено раніше цього місяця.

Окрім того, клімат стане однією з головних тем обговорення на саміті, який проводиться лише за кілька днів до кліматичного саміту ООН COP26 у Шотландії, початок якого запланований у неділю.

Українські Національні Новини

Новини Світу