samsung-zapatentuvala-stilus-z-kameroyu-i-optichnim-zumom

Samsung запатентувала стилус з камерою і оптичним зумом

 • 10980 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Компанія Samsung запатентувала стилус для смартфона з вбудованою камерою і системою лінз. Завдяки такому розташуванню в камері стилуса можна реалізувати об'єктив з великою кратністю, а одержувані знімки можна передавати на смартфон через бездротовий зв'язок. Про це повідомляє УНН із посиланням на Patently Mobile.

В останні роки середня товщина смартфонів постійно зменшувалася і на сьогоднішній день багато смартфони мають товщину 7-8 міліметрів. Це значно ускладнює проектування пристрою, тому що деякі компоненти складно розмістити в такому тонкому корпусі. Зокрема, в тонкому корпусі складно розмістити камеру, через що виробникам довелося йти на компромісні з точки зору дизайну або технічно складні конструкції.

Наприклад, багато розробників стали виносити камеру в окремий модуль, випирає над задньою поверхнею смартфона. Інші стали створювати альтернативні схеми розташування лінз. Наприклад, Oppo недавно представила конструкцію модуля камери з відбивачем, що посилає падаючий на об'єктив світло під кутом 90 градусів до системи лінз, розташованої не впоперек корпусу, а вздовж нього. Завдяки цьому інженерам вдалося реалізувати в такому модулі десятикратний оптичний зум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Samsung вибачилась перед співробітниками, які отримали онкозахворювання на виробництві

Інженери Samsung розробили іншу концепцію, що дозволяє реалізувати в смартфоні об'єктив з великою кратністю, не збільшуючи його товщину. Замість того, щоб розміщувати камеру в самому гаджеті, розробники запропонували перемістити її в стилус, який використовується в деяких смартфонах, таких як Galaxy Note.

У верхній частині стилуса автори запропонували розміщувати об'єктив, причому вони створили дві схеми: в одній з них об'єктив розташовується в торці стилуса, а в другій на бічній грані поблизу торця:

Під об'єктивом розташовується система рухомих і нерухомих лінз, що забезпечує змінна фокусна відстань (зум). Під системою розташовується фотоматриця, а під нею контролер. Крім того, в деяких схемах описаний акумулятор для живлення компонентів. Передбачається, що користувач зможе виймати стилус з смартфона і робити знімок, після чого стилус буде передавати знімок на смартфон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Samsung запропонували розпочати в Україні спільне виробництво

Зазвичай більшість патентів, одержуваних компаніями, залишаються не реалізованими у вигляді реальних пристроїв. Однак варто зазначити, що представлена концепція не виглядає далекою від реалізації, тому що в серійному смартфоні Samsung Galaxy Note 9 вже є схожий стилус з керуючим мікро контролером, підтримкою Bluetooth і акумулятором, який заряджаються від смартфона.

Як повідомляв УНН, раніше Samsung не тільки патентував а й реалізовував незвичайні оптичні схеми в своїх смартфонах. Наприклад, в 2018 році компанія представила смартфони Galaxy S9, S9+ і Note, в яких основний модуль камери оснащений механічною діафрагмою зі змінним відносним отвором.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Samsung запатентувала стилус з камерою і оптичним зумом

     • 10980 переглядiв

    Колумбія обмежила в'їзд понад 300 прихильників Мадуро

     • 9092 переглядiв

    На сьогодні встановлено ціну на банківські метали

     • 12548 переглядiв

    Офіційний курс гривні встановлено на рівні 26,96 грн/долар

     • 12240 переглядiв