sandu-priznachila-dorina-rechana-kandidatom-na-posadu-premyer-ministra-moldovi

Санду призначила Доріна Речана кандидатом на посаду прем'єр-міністра Молдови

 • 662609 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Президент Молдови Майя Санду призначила Доріна Речана кандидатом на пост прем'єр-міністра країни після того, як Наталія Гаврилиця оголосила про відставку. Про це інформує УНН, посилаючись на zdg.

Цитата

"Новий Уряд повинен буде прискорити очищення судової системи. Ми обіцяли й несемо відповідальність творити справедливість у нашій країні. Новий уряд зобов'язаний очистити країну від корупції. У нас були консультації з парламентськими фракціями. Після обговорень я призначила Доріна Речана кандидатом на посаду прем’єр-міністра", - заявила Санду.

Деталі

Дорін Речан обіймає посаду радника президента з питань національної оборони та безпеки, секретаря Вищої ради безпеки (ВРБ) з 4 лютого 2022 року. У 2012-2015 роках він був міністром внутрішніх справ.

У лютому 2013 року Дорін Речан став фігурантом медійного скандалу після запису телефонної розмови між ним і Ніколае Віколом, тодішнім головою Державної фіскальної служби. Під час дискусій Речан нібито дів вказівки Віколі, розгнівавшись його поведінкою.

У 2015 році Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо Доріна Речана за фактом перевищення службових обов'язків. Справа, за словами колишнього сміністра, була відкрита за скаргою поліцейського Руслана Саачяна. Пізніше справу було закрито.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця подала у відставку з посади.

Українські Національні Новини

Новини Світу