sanktsiy-protii-rf-nedostatno-linkyavichus-zayaviv-scho-yes-maye-robiti-bilshe-dlya-ukrayini

Санкцій проти РФ недостатньо: Лінкявічюс заявив, що ЄС має робити більше для України

 • 14355 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Європейський Союз має робити більше для України, як щодо санкцій проти РФ, так і у сфері реформування країни. Про це сказав міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс, виступаючи на Київському безпековому форумі, передає кореспондент УНН.

"Говорячи про Україну… це нелегка ситуація, війна продовжується, і ніяких значних змін не відбувається. Хіба що відбувся обмін утримуваними особами. Але ми бачимо, що на Донбасі відбувається паспортизація, обмежуються можливості для доступу спостерігачів СММ ОБСЄ до позицій. І ми бачимо, що конфлікт не вщухає, і спочатку треба розглядати безпекові питання, а потім політичні – а не навпаки", - сказав Лінкявічюс.

Він зауважив, що у Європі продовжують санкції та тиск на Росію, але цього не завжди достатньо.

"Ми поки що досягаємо консенсусу щодо розширення санкцій, і щодо Криму та індивідуальних списків, але ми бачимо, що цього недостатньо. Ми маємо робити більше. Також ми маємо підтримувати Україну у її реформах. Без залежності від війни, без залежності від ситуації - реформи мають продовжуватись", - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має бути повноправним членом Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Політика