sanktsiyi-pratsyuyut-ale-voni-ne-zupinyat-viynu-borrel

Санкції працюють, але вони не зупинять війну - Боррель

 • 762473 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Санкції, запроваджені Заходом проти росії за її повномасштабне вторгнення в Україну, працюють, і їхні дії будуть більш помітні з часом. Водночас ці обмеження не є "магічною дією" та не зупинять війну самі по собі, заявив верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель в інтерв'ю виданню PAP, пише УНН.

Цитата

"Санкції в поєднанні з нашою військовою підтримкою, міжнародним тиском і дипломатичними зусиллями приносять результати. І чим більше часу мине, тим болючішими вони будуть для кремлівських можновладців і російської військової економіки. Мета санкцій – обмежити можливості путіна фінансувати війну", - зазначив Боррель, відповідаючи на запитання, чи є дієвим дев'ятий пакет санкцій, запроваджений проти рф.

Деталі

Він зауважив, що обмеження проти рф не "магічна відповідь", вони не зупинять війну "самі по собі". Це "лише один з інструментів", які використовує Європа для того, щоб країна-агресор заплатила ціну, додав Боррель.

Він повідомив, що російська економіка сильно постраждала і втрачає здатність до модернізації. Згідно з прогнозами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), економіка рф у 2023 році скоротиться на 5,6%, що стане найгіршим показником серед країн G20. Також понад 1000 міжнародних компаній, що представляють близько 40% російського ВВП і забезпечували 5 мільйонів робочих місць, добровільно обмежили операції в росії.

"ЄС скоротив імпорт російської нафти на 90% та імпорт російського газу до рекордного мінімуму. І не забуваймо, що санкції ввів не тільки ЄС. Загалом санкції проти росії запровадили понад 40 країн, що представляють понад 50 відсотків населення", - підсумував Боррель.

Нагадаємо

Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко повідомила, що з початку четвертого кварталу цього року у росії спостерігають ознаки фінансового стресу.

Українські Національні Новини

Економіка