sanktsiyi-yermaka-makfola-zelenskiy-nagolosiv-na-vazhlivosti-blokuvannya-za-kordonom-aktiviv-fizichnikh-osib-rf-odnak-na-tse-znadobitsya-chas

Санкції «Єрмака-Макфола»: Зеленський наголосив на важливості блокування за кордоном активів фізичних осіб рф, однак на це знадобиться час

 • 208862 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості санкцій проти представників рф, врегульованих групою “Єрмака-Макфола”, однак наголосив, що на це знадобиться багато часу. Про це Зеленський заявив під час спілкування із журналістами, передає УНН.

Цитата

"Санкції щодо прізвищ (список фізичних осіб, складений групою Єрмака-Макфола - ред.) такі складні, так само як і стосовно ембарго нафти. Але це важливі кроки. Триває блокування активів. Але це складний законодавчий процес, і в кожної держави цей процес різний. Ми б не дуже хотіли, щоб ми заблокували, а хтось потім буде цим користуватися", - наголосив Президент.

Деталі

За його словами, всі ресурси, які втратила Україна, потрібно буде повертати. Через це важливе значення матимуть саме заблоковані активи, які Україна зможе забрати.

"Європа, світ допомагатимуть фінансово після війни. Але цього замало, нам потрібні компенсації. Просто так нам ніхто нічого не дасть. Ці балачки про швидкі репарації, тощо - я в це не вірю. А в ці санкції і заблоковані активи я вірю, (...) там конкретні рахунки, конкретні цифри. Нам потрібно усім за це боротись, щоб всі ці гроші повернути в Україну", - додав Зеленський.

Він підкреслив, що заблокувати активи замало, потрібні законодавчі зміни або рішення, куди також входить робота юристів та лобістів.

"Багато над чим треба працювати за кордоном. Деякі країни дійсно кажуть, що вони нас підтримують, і кажуть, що віддадуть ці гроші. Тому список цих людей важливий, список активів їх і їх родичів", - зазначив Президент.

Він наголосив, що активи рф необхідно заблокувати і повернути потім гроші.

"І це не день, і не місяць, а може, роки потрібні будуть. Але треба боротися, і точно ми переможемо", - резюмував Президент.

Доповнення

Міжнародна робоча група "Єрмака-Макфола" щодо санкцій проти росії представила Дорожню карту індивідуальних санкцій. Документ окреслює завдання таких санкцій, принципи їх застосування, детально визначає всі категорії осіб, щодо яких мають бути запроваджені персональні санкції.

Українські Національні Новини

Політика