sanktsiyi-zavazhayut-rosiyi-viroblyati-suchasnu-zbroyu-zayava-nato

Санкції заважають росії виробляти сучасну зброю - заява НАТО

 • 103288 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Західні санкції починають підривати здатність росії виробляти сучасне озброєння для війни в Україні, заявив у п'ятницю агенству Reuters високопосадовий військовий радник НАТО, додавши, що російська промисловість все ще може виробляти багато боєприпасів, пише УНН.

Цитата

"Їм все більше і більше заважають санкції, тому що деякі компоненти, які їм потрібні для їх систем озброєнь, надходять із західної промисловості", - сказав в інтерв'ю Роб Бауер, голландський адмірал, який очолює Військовий комітет НАТО.

"Зараз ми бачимо перші серйозні ознаки цього з точки зору їхньої здатності виробляти, наприклад, заміну крилатих ракет і більш досконале озброєння", - додав він.

Деталі

За словами Бауера, обидві сторони у війні стикаються з проблемами, тому що конфлікт із застосуванням звичайних озброєнь зажадав небаченої за останні десятиліття витрати військових запасів.

"Наскільки нам відомо, росіяни все ще мають значну промислову базу і здатні виробляти багато боєприпасів. І в них ще багато боєприпасів", - додав він, виступаючи на дводенній зустрічі глав оборонних відомств країн НАТО.

Бауер сказав, що близько 85% російських військ уже воюють в Україні, що обмежує можливості росії збільшити свою військову присутність, оскільки вона не може оголосити загальну мобілізацію без оголошення війни.

"Ми бачимо, що прибуває обмежена кількість нових військ. І єдине, що ми впевнені, це те, що рівень підготовки цих військ не дуже високий", - додав він.

"Одна з причин, чому вони (українці - ред.) такі успішні в даний момент, полягає в тому, що росіяни воюють дуже старомодним способом".

Доповнення

Цього місяця Україна повернула близько 9000 кв км окупованої території, що приблизно дорівнює острову Кіпр.

диктатор путін раніше заявив, що росія добре переносить західні санкції.

"Тактика економічного бліцкригу, тиск, на який вони розраховували, не спрацювали", - сказав він в ефірі державного телебачення, головуючи на нараді з економіки.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив у вівторок, що втрата технологій через санкції ЄС серйозно підриває здатність Москви підтримувати виробництво зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу