sap-gotuye-apelyatsiyu-na-malu-zastavu-dlya-kryuchkova-kholodnitskiy

САП готує апеляцію на малу заставу для Крючкова - Холодницький

 • 14726 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру не влаштовує застава у розмірі 7,11 млн грн, визначена Солом'янським судом для підозрюваного в "енергетичних" махінаціях Дмитра Крючкова, а тому прокурори готують апеляцію. Про це у коментарі УНН зазначив голова САП Назар Холодницький.

"Нас така застава не влаштовує, враховуючи те, що ми просили. Тим паче, що людина більше двох років переховувалася від слідства", - сказав він.

Нагадаємо, Солом'янський райсуд Києва сьогодні постановив взяти Крючкова під варту із можливістю внесення застави у розмірі 7,11 млн грн.

Натомість, прокурори просили для підозрюваного арешт із сумою застави - 346 млн грн. Адвокати ж Крючкова наполягали на його звільненні.

15 квітня Крючков був екстрадований в Україну з Німеччини . Його підозрюють у розкраданні понад 300 млн грн на схемах компанії "Енергомережі".

Напередодні, у НАБУ повідомили, що готують нові підозри для Крючкова у решті епізодів кримінального провадження. 

За попередніми оцінками детективів, "діяльність" "Енергомережі" обійшлися бюджету України в 1,4 млрд грн

Додамо, нещодавно журналісти проекту "Схеми" оприлюднили отримані ними телефонні розмови осіб, голоси яких схожі на Крючкова, нардепа від БПП Ігоря Кононенка, бізнесменів-братів Ігоря та Григорія Суркісів та ін. Переговори підтверджують, що зазначені особи можуть бути причетні до виведення грошей з обленерго в Харкові, Черкасах і Запоріжжі у "приватні кишені".

Зокрема, на одному з записів звучить прохання відвезти гроші у сумі 600 тис. доларів в офіс Суркісів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП